Две неизвестни досега страници от прочутия дневник на Ане Франк бяха

...
Две неизвестни досега страници от прочутия дневник на Ане Франк бяха
Коментари Харесай

Откриха тайни страници от дневника на Ане Франк

Две незнайни досега страници от фамозния дневник на Ане Франк бяха дешифрирани като наличие и оповестени в Холандия. Страниците съдържат " мръсните смешки " и мислите на младото момиче по тематиката за секса и връзките сред дамите и мъжете. 

Ане Франк се е пробвала да скрие страниците от фамилията си и околните в къщата - те са били покрити с каучукова кафява хартия. С нови технологии за снимане изследователи едва в този момент са съумели да ги разчетат. 

Мислите са написани на 28 септември 1942 година, недълго откакто 13-годишното тогава еврейско момиче е почнало да се крие в къщата в нацистка Холандия. 

" Ще употребявам тази неприятна страница да запиша мръсни смешки ", е написала Ане Франк, задрасквайки няколко изречения и акцентирайки мръсните смешки, които е знаела, до момента в който е растяла тийнейджърка в сложните условия на укриване от гибелта в историческия миг. Тя е добавила няколко реда за половото обучение, представяйки си, че би трябвало да организира подобен необходим разговор с някой. Споменала е проституките на времето, за които на други места е писала че знае от татко си. 

" Ане Франк написа за сексуалността по обезоръжаващ метод. Като всеки възрастен човек, тя е любопитна по този въпрос ", разяснява Роналд Леополд от Музея на Ане Франк в Амстердам. 

The @annefrankhouse, with @HuygensING and @NIODAmsterdam, today presented the hidden text on two pages covered up with gummed paper in the first #diary of #AnneFrank, with its red checked cover. Thanks to new technology the text on the hidden pages has now been made legible. pic.twitter.com/cw9z0JnNFI

— Anne Frank House (@annefrankhouse) May 15, 2018

Според Франк ван Врий, шеф на института " Ниод ", който е оказал помощ да бъдат дешифрирани страниците от нови фотоси, снимани през 2016 година, всеки, който ги чете, не би могъл да подтисне усмивката си. 

" Мръсните " смешки на Ане Франк са били класики измежду подрастващите. " Те дават да се разбере, че при всичките си дарби, тя на първо място е била и едно нормално момиче ", споделя Ван Врий. 

Една от шегите била " Знаете ли за какво девойките от немския Вермахт са в Холандия? За да бъдат матраци за бойците ". 

От Музея на Ане Франк в Холандия обявиха, че са решили да разгласяват скритите страници, които Ане Франк явно е желала да прикрие, тъй като са от научен интерес и не трансформират визията за момичето. " През десетилетията Ане прерасна в международен знак на Холокоста, до момента в който самото момиче Ане от ден на ден избледняваше на назад във времето. Тези безусловно разкрити текстове изваждат на напред във времето любознателната и в доста връзки внимателна тийнейджърка ", показват от музея. 

Дневникът на Ане Франк, разгласен за документ от международното културно завещание на ЮНЕСКО, е написан от нея до момента в който тя се е укривала в загадка пристройка от работна постройка на татко си, започвайки да написа от 5 юли 1942 година - към месец откакто получава дневника за рождения си ден, когато става на 13 година Ане Франк живее със фамилията си и техни другари - Ван Пелс, до откриването им след 2 години. Как всички са били открити от нацистките бойци, откакто толкоз дълго съумяват да се укрият, остава тайнственост. 

Ане Франк умира от болест в концентрационен лагер през 1945 година - през същата година, когато свършва Втората международна война. Баща й е бил единственият член на фамилията, оживял Холокоста. Той разгласява дневника й през 1947 година и това става една от най-големите световноизвестни книги. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР